menu

Succesvol balanceren in de ruimtelijke sector

14 oktober 2022, Werkorganisatie de BEL Combinatie. Deel bericht op:

Angride Mulders artikel 2022 - blok rechthoek

De drie gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben bijna vijftien jaar een gezamenlijke ambtelijke werkorganisatie. De ruimtelijke sector daarbinnen bestaat uit de teams ruimtelijke ontwikkeling, openbare ruimte en de buitendienst. Eén sector, drie teams, voor drie unieke gemeenten. Dagelijks spannen zij zich in voor grote opgaven als de omgevingsvisie, hoogwaardig openbaar vervoer, duurzaamheid, de woningbouwopgave en het beheer van de openbare ruimte. Daarbij balanceren de teams met beschikbare tijd en capaciteit om de individuele colleges op maat te bedienen.

Werkcomfort en kwaliteit
Teamleider Angride stuurt het team ruimtelijke ontwikkeling aan dat in het karakteristieke speelveld van de BEL resultaat weten te leveren. Daarnaast coördineert Angride de ontwikkeling, integrale samenwerking en verwevenheid van de drie ruimtelijke teams.  Het werkplezier en -comfort van medewerkers staat voor haar voorop. Door samenwerking met de politiek en de maatschappij weet zij, in een groot regionaal speelveld en met een breed netwerk, verschil te maken voor inwoners en ondernemers. Daarnaast focust zij op inspiratie, deskundigheid en efficiëntie om de administratieve last voor medewerkers – die er wel is in een driedubbele organisatie – zoveel mogelijk te beperken.

Verandering als gegeven
Angride is zeer ervaren in het bestuurlijk – ambtelijke samenspel. Voor haar is het flexibel omgaan met verandering een gegeven van waaruit zij medewerkers op hun talent inzet. Zij investeert in relaties en is samen met haar team met de drie nieuwe colleges aan de slag gegaan. Angride weet een buffer te vormen in de veelheid aan wensen en kansen en biedt hierin het robuuste tegenwicht. Samen met de teams wordt zo steeds duidelijker: waar staan en gaan we voor, wat betekenen wij voor elkaar en welke slimme allianties zijn te smeden in de bestuurlijke dynamiek?

Angride profielfoto Angride Mulders

amulders@stoutgroep.nl