menu

Spannende keuzes in het stadshart Eindhoven

29 april 2022, gemeente Eindhoven. Deel bericht op:

Artikel Guus 2022 - Blok rechthoek

In het hart van Eindhoven ligt winkelgebied De Heuvel. Een groot overdekt winkelcentrum met meer dan tachtig ondernemingen op het gebied van mode, lifestyle, voeding, cultuur en entertainment. In 2017 werd het zelfs tot duurzaamste winkelcentrum van Nederland uitgeroepen. Maar de behoefte van de bezoeker verandert. Het online shoppen groeit, exploitanten vertrekken en leegstand neemt toe. Daarbij komt een financiële uitdaging voor het aldaar gevestigde muziekgebouw. Een nieuw toekomstbeeld, passend bij de metropoolfunctie van Eindhoven, is nodig.

Prettig verblijfsklimaat
Guus is als projectleider gebiedsontwikkeling gevraagd om samen met alle stakeholders tot een visie te komen, gericht op meer doorstroming en aantrekkelijk vastgoed dat bijdraagt aan een goed vestigingsklimaat. Hoe krijgt zo’n gebied voldoende onderscheidend vermogen? Hoe transformeer je het winkelgebied tot een prettige verblijfsplaats? Hoe borg je daarin alle spelende belangen? Als spin in het web bewaakt Guus het proces naar een integraal afgewogen visie.

Samen spannende keuzes maken
Guus houdt van het spanningsveld dat op inhoud en relatie kan ontstaan. Door vanuit ieders belang te zoeken naar gemene delers en in gezamenlijkheid stappen te zetten, bouwt hij aan onderlinge relaties en vertrouwen. Verbinden is zijn natuur. Guus durft te dromen wat gebiedsontwikkeling betreft en hij toont energie en enthousiasme in ‘zijn stad’. Zo verleidt hij stakeholders om de voor hen spannende keuzes te maken die bijdragen aan herontwikkeling van het stadshart.