menu

Samen werken aan toekomstbestendige onderwijshuisvesting in de gemeente Venray

24 juli 2020, Deel bericht op:

Venray

De gemeente Venray en de schoolbesturen hadden behoefte aan een Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het primair onderwijs. Dit plan geeft inzicht in de benodigdheden voor beide partijen in de aankomende 20 jaar en is een concreet stappenplan voor de aankomende vijf jaar.

Remco Zwartkruis is vanuit de Stout Groep betrokken als procesmanager. Namens de gemeente Venray was hij verantwoordelijk voor het proces om tot het IHP te komen. Een klus die verbinding vraagt. Verbinding van mensen, organisaties, opvattingen én ideeën. Een plan waar de scholen en politiek samen achter staat.

Dit is bereikt door stap voor stap iedereen te betrekken. Via verschillende bouwstenen zoals analyses, scenario ontwikkeling en financiële vertalingen is gewerkt aan het plan. Het IHP bevat kaders. Kaders waarbinnen de gemeente Venray, samen met de schoolbesturen investeert in de onderhuisvesting in de gemeente. En waarbinnen er geanticipeerd kan worden op toekomstige ontwikkelingen.

Door te investeren in de toekomst van de onderwijshuisvesting draagt de gemeente samen met de schoolbesturen bij aan goede leefomgeving. Een leefomgeving die sociaal, leefbaar, duurzaam, gezond en klimaatbestendig is. En daarmee bijdraagt aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Venray.

remco profielfoto Remco Zwartkruis

rzwartkruis@stoutgroep.nl