menu

Samen met verenigingen naar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

17 december 2019, Deel bericht op:

voetbalveld

Voor Team:Fit is Marianne van Essen momenteel actief in het noorden van het land, namelijk in Drenthe, Friesland, Groningen en Flevoland. Hierbij ondersteunt ze sportverenigingen met het gezonder en professioneler maken van de kantines en omgeving. Dit doet ze vanuit een persoonlijke passie voor sport en bewegen. Deze opdracht is een onderdeel van het landelijke initiatief JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Ze gaat op gesprek bij een sportvereniging, maakt een scan van de kantine en geeft advies in wat er beter kan. Op deze manier kunnen eenvoudig, grote stappen gemaakt worden op een plek waar kinderen vaak veel tijd doorbrengen. 

Elke kantine is weer anders en elke vereniging staat hier ook anders in, dat zorgt voor veel uitdaging, afwisseling en interessante gesprekken. Het belangrijkste is om er samen achter te komen waar de specifieke vereniging behoefte aan heeft en hoe we daar slim mee om kunnen gaan. Waar de ene kantine een hele broodjesbar kan beginnen, is voor een ander een sponsordeal met de lokale fruitboer veel relevanter.

Daarnaast is Marianne veel op pad om voorlichting te geven op een groter podium. Zo staat zij regelmatig op een sportgala, beurs of in een gemeentehuis een presentatie te geven om nieuwe verenigingen te werven. Het leuke hiervan is dat door deze klus er een enorm netwerk ontstaat en Marianne op plekken komt waar we eerder nog nooit van hadden gehoord. Daarnaast wordt in een hele korte tijd een positieve invloed uitgeoefend op de gezondheid binnen de leefomgeving van talloze kinderen. Voor Marianne die met al haar passie aan dit onderwerp werkt, is het mooi om te zien hoe zij een verschil kan maken bij zo’n belangrijk onderwerp.

Marianne van Essen profielfoto Marianne van Essen

mvanessen@stoutgroep.nl