menu

Opnieuw verbinden in de Kempen

03 december 2021, Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Oirschot; samenwerkende Kempengemeenten. Deel bericht op:

ARtikel Renske 2021 social share

De vijf Kempengemeenten zijn zelfstandig maar werken op een aantal onderdelen in een samenwerkingsverband. Deze Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkende Kempengemeenten (GRSK) is een samenwerking op een vijftal onderdelen. Dit zijn P&O, vergunningen, toezicht en handhaving (VTH), maatschappelijke dienstverlening, shared service center en regie op gegevens. De samenwerking versterkt de gemeenten, maar er zijn ook verbeterwensen. Zo is er de wens op verbeterde aansluiting op de lokale praktijk en meer autonomie voor gemeenten.

Ontwarren 
Om te herzien welke taken de gemeenten weer zelfstandig willen doen en welke samen, is het proces ‘Opnieuw Verbinden’ gestart. Maar hoe ontwar je de huidige samenwerking naar de wensen van vijf individuele gemeenten? Wat betekent verbeterde lokale aansluiting en meer autonomie? Hoe ga je om met alle meningen hierover? Aan Renske de taak om de advisering voor te bereiden zodat besluitvorming door de gemeenten plaats kon vinden.

Overzicht
Het ontrafelen en ordenen, objectiveren en onderbouwen van wensen, en het in overzicht brengen van keuzemogelijkheden en alternatieven omschrijft de kracht van Renske en is de kern van deze opdracht. Daarbij toetst zij de bestuurlijke wens aan haalbaarheid in de praktijk en verbindt de uitkomsten aan elkaar. Vanuit haar analytisch vermogen, begrip voor verschillende belangen én door haar onafhankelijkheid weet ze lijn te brengen in het proces en het beoogde resultaat te halen.

Renske 2017 profiel Renske Meijers

rmeijers@stoutgroep.nl