menu

Openbaar vervoer in de provincie Utrecht

25 juni 2020, Deel bericht op:

trambaan

In de provincie Utrecht wordt volop gewerkt aan een optimalisatieslag van het openbaar vervoer. Pauline Oudijk werkt vanuit de Stout Groep aan twee van deze opgaven. De verhuizing van een busstalling en het vernieuwen van de regionale tramlijn van Nieuwegein naar Utrecht Centrum. Beide projecten dienen in 2020 te worden afgerond.

Busstalling Westraven
De huidige busstalling van U-OV aan de Europalaan moet plaatsmaken voor woningbouw. Om de benodigde 185 bussen te kunnen stallen én onderhouden is daarom een nieuwe stalling nodig. De provincie Utrecht heeft besloten deze nieuwe, duurzame, busstalling in eigen beheer te laten bouwen. De duurzame stalling wordt een plek waar ook de nieuwe elektrische bussen worden onderhouden en opgeladen.

Pauline Oudijk vervult in het projectteam de rol van omgevingsmanager. Een taak waarbij zij verantwoordelijk is voor de afstemming tussen het provinciale projectteam en de omgeving. De werkzaamheden lopen uiteen van het betrekken van de stakeholders tot het regelen van juiste vergunningen en/of onderzoeken. Een rol waarin soms de focus ligt op de harde kant van het omgevingsmanagement en soms op de zachte kant.

Regionale tramlijn van Nieuwegein naar Utrecht Centrum
Een ander project op gebied van openbaar vervoer, waar Pauline een rol heeft, is de vernieuwing van de trambaan. De tramlijn van Utrecht naar Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Het uitgangspunt van deze grote klus is dat alle onderdelen die na 30 jaar verouderd zijn, volledig te vervangen. Daarmee is de tramlijn klaar voor de toekomst. Een onderdeel van klaar zijn voor de toekomst is ook de verlaging van alle haltes in zowel Utrecht, Nieuwegein als IJsselstein. Dit zijn ruim 23 haltes.

De rol van projectsecretaris is de spil in het web van deze logistieke uitdaging. Daarnaast hield Pauline zich als planoloog bezig met het uitzetten en begeleiden van de ruimtelijke procedures die hierbij komen kijken.

Pauline profiel Pauline Oudijk

poudijk@stoutgroep.nl