menu

Nedvang gelden omzetten naar concrete projecten in Lingewaard!

29 maart 2018, Deel bericht op:

zwerfafval

Zwerfafval wordt steeds meer een trending topic in Nederland. Niet alleen weet elke tiener tegenwoordig wat plastic soup is, ook werken we in een rap tempo toe naar de invoering van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes.

Vanuit de Nedvang gelden zijn er financiële middelen beschikbaar voor gemeenten om aan de slag met de extra aanpak van zwerfafval. Ook de gemeente Lingewaard doet hier aan mee! Namens de Stout Groep zet Linda Schravendeel in Lingewaard een zwerfafvalprogramma op voor 2018. Het programma bestaat uit 8 losse projecten, gericht op het betrekken van verschillende doelgroepen, bewustwording en educatie. Linda coördineert ook zelf de uitvoering van dit programma. Op deze manier worden verenigingen, scholen, vrijwilligers en wijkplatforms actief betrokken bij het aanpakken van zwerfafval.

In één van de projecten werkt Linda samen met het Instituut voor Natuureducatie (IVN), in een project waarbij op middelbare scholen kleine adviesbureaus worden opgezet. De jonge adviseurs krijgen dan de opdracht om met zwerfafval aan de slag te gaan voor een échte opdrachtgever: de gemeente Lingewaard. Overigens is in het filmpje ook onze nieuwe collega Koen van Loon te zien!

In dit filmpje word je meegenomen in het project van kick-off tot de eindpresentatie: https://www.youtube.com/watch?v=Gta_zPuFTyo

Lingewaard staat echter voor meer uitdagingen, in 2020 wordt het inzamel- en verwerkingsbeleid van huishoudelijk afval in Lingewaard vernieuwd. Linda werkt, samen met Stout collega Martijn van Randwijk mee aan de voorbereidingen voor deze beleidsvernieuwing.

Linda profielfoto Linda Schravendeel

lschravendeel@stoutgroep.nl