menu

Met gevoel werken aan organisatieontwikkeling

09 juni 2022, gemeente Laarbeek. Deel bericht op:

Harriet Eggengoor artikel 2022 - blok rechthoek

Een gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling om de aansluiting te houden op de behoeften en wensen van de inwoners en het bestuur. Dit vraagt om een actuele en heldere kijk op de missie, visie en kernwaarden van de organisatie. Daarnaast wil het MT het nieuwe college graag gedegen inzicht geven in de lopende beleidsontwikkelingen en de samenwerking met de buurgemeente verder ontwikkelen met behoud van de lokale eigenheid.

Procesrol biedt ruimte
Het MT van Laarbeek laat zich voor deze taken ondersteunen door strategisch adviseur Harriët. Deze procesgerichte rol is cruciaal om de verschillende MT-leden en onderdelen van de organisatie te ondersteunen zodat zij zich daarnaast kunnen richten op het leidinggeven aan de organisatie en op de inhoudelijke dossiers die veel aandacht vragen.

Voelsprieten gebruiken
Het ondersteunen van het MT bij het proces van organisatieontwikkeling vraagt van Harriët dat ze zichtbaar, benaderbaar en toegankelijk is. Harriët gebruikt al haar voelsprieten om aan te voelen waar ze ondersteunend kan bijspringen, waar ze adviserend kan optreden als rechterhand van de gemeentesecretaris en waar ze overzicht kan creëren om de MT leden te helpen prioriteiten te stellen.

Harriet profielfoto Harriƫt Eggengoor

heggengoor@stoutgroep.nl