menu

Kwartiermaker Gegevenshuis Noord Limburg

01 december 2019, Deel bericht op:

Sjang Venray

De gemeenten Venlo, Venray en Horst aan de Maas werken samen in het Gegevenshuis Noord Limburg. Startend met de Ruimtelijke Basisregistraties gaan de gemeenten werken aan gezamenlijke processen en kwaliteit, uiteindelijk vanuit één organisatie. Sjang Drabbels is de kwartiermaker van dit complexe gezamenlijke proces tussen deze drie gemeenten.

Het Gegevenshuis is geen huis van steen, maar de naam voor het samenbrengen van alle belangrijke (basis- en kern-)registraties waarover de gemeenten en andere deelnemende partners beschikken. De partners in het Gegevenshuis streven naar één uniform proces om gegevens in te winnen, te beheren en te verstrekken. Die samenwerking biedt tal van voordelen, bijvoorbeeld voor de hulpdiensten die bij een incident met één druk op de knop over alle gegevens beschikken.

Met deze samenwerking worden de individuele gemeenten in dit werkveld minder kwetsbaar en kunnen zij efficiënter werken.

Als kwartiermaker is Sjang Drabbels actief in deze samenwerking. Zowel bestuurlijk, in het management als op de werkvloer werken de drie gemeenten samen. Naast inhoud, moeten ook de werkwijzen en culturen van de organisaties op elkaar afgestemd worden. Het doel is één gezamenlijke entiteit waarin de mensen en de werkzaamheden ondergebracht worden. In eerste instantie gericht op de 3 gemeenten, en in de toekomst groeiend vanuit een netwerkgedachte in de regio.

Meer over lezen?
Zie het artikel in het GIS-magazine of kijk op www.succesvolverbinden.nl

profielfoto Sjang Sjang Drabbels

sdrabbels@stoutgroep.nl