menu

Jongleren in Nieuwegein

01 november 2021, gemeente Nieuwegein. Deel bericht op:

Artikel Coralie - blok social share def

Hoe ga je om met volle en leegstaande kantoren, bestaande woningen, een nieuwe woningbouwopgave en een fort dat Unesco Werelderfgoed is; allemaal in één wijk in de stad? Gemeente Nieuwegein maakt van een voormalig bedrijventerrein een aantrekkelijke werk– en woonomgeving.

Een nieuw stukje stad
De gemeenteraad stemde dan ook in met de bouw van circa 2.500 woningen in het gebied. De gemeente Nieuwegein is de aanjager van deze organische gebiedsontwikkeling Rijnhuizen. Een wijk die tegen de binnenstad aan ligt en waar voorheen vooral kantoren en bedrijfspanden stonden. Het is alsof een nieuw stukje stad wordt gebouwd, op een plek waar al mensen wonen en werken. Waarbij ook de openbare ruimte zich moet aanpassen aan de nieuwe functie wonen. En waar Fort Jutphaas op de Unesco Werelderfgoedlijst is geplaatst. Dat vraagt om een projectleider die het overzicht behoudt en die zorgvuldig de afweging maakt tussen alle spelende belangen.

Jongleur in gebiedsontwikkeling
In de handen van Coralie lijkt alles vloeibaar te worden en lijken alle uitdagingen zich op te lossen. Zij schakelt makkelijk op alle niveaus – van inwoner tot projectontwikkelaar tot gebruiker van de kantoorpanden. Zij verbindt de verschillende vraagstukken en doelstellingen aan elkaar en maakt er een geheel van. Een jongleur in gebiedsontwikkeling. Coralie werkt al zo lang met zoveel passie voor Nieuwegein, en met resultaat! Want zoals bewoners van de wijk onlangs in het Algemeen Dagblad citeerden: ‘het wordt de mooiste wijk van Nieuwegein’.

Coralie profielfoto Coralie van der Burg

cvanderburg@stoutgroep.nl