menu

Een onmisbare binnenstad voor Doesburg

24 juli 2020, Deel bericht op:

doesburg

‘Hanzestad Doesburg: oplaadpunt voor levensgenieters’ staat groot bovenaan de website. Het laat de trots zien die de Doesburgers hebben op hun stad. De rijke historie maakt dat er genoeg te beleven is. En dat doen we volop: een miljoen toeristen per jaar struinen door het centrum.

Die miljoen toeristen zorgen voor een boost in het stadje met 11.000 inwoners. Maar brengen ook opgaven met zich mee: Waar parkeren ze? Zijn er voldoende horecagelegenheden? En hoe zorg je ervoor dat de Doesburger zich nog thuis voelt in zijn ‘eigen’ centrum?

Om het Doesburgse centrum vitaal te houden gaat het volledig op de schop. Met als motor achter het project een riolering die niet meer voldoet aan de wensen (en eisen) van deze tijd. De raad heeft afgelopen najaar 4,4 miljoen euro ter beschikking gesteld om deze lang gekoesterde wens te vervullen.

Zoals ieder centrum kent ook Doesburg de nodige uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke strijdvlak tussen parkeren en groen/water. Maar ook recente opgaven zoals duurzaamheid, elektrisch rijden, klimaatadaptatie en een inclusieve samenleving vragen een plaats in de historische stad.

Angride Mulders is namens de Stout Groep betrokken bij de verdere ontwikkeling van de binnenstad van Doesburg. Zij werkt als programmanager als team met de samenleving om tot een goede balans te komen. Een balans in wonen, werken en recreatie. Een combinatie die samen zorgt voor een onmisbare binnenstad. Een binnenstad die integraal wordt opgepakt en vernieuwd.

Angride profielfoto Angride Mulders

amulders@stoutgroep.nl