menu

Duurzaamheid vraagt om een duurzame aanpak

03 juli 2020, Deel bericht op:

Gouda

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’. Dé Goudse aanpak als het gaat om het thema duurzaamheid. Een thema waar de gemeente al een tijd mee bezig is en duidelijk ambities voor zichzelf heeft gesteld. De aankomende jaren wil zij zich profileren als een van de duurzaamste gemeenten van Nederland.

Deze ambitie wordt vervuld door een voorbeeldrol in te nemen. De gemeente gaat namelijk haar eigen vastgoed verduurzamen. Dit alles om uiterlijk in 2020 minimaal 20% energiereductie en 25% minder CO2-uitstoot te hebben. Waarbij de stip op de horizon 2040 is. Een energie- en CO2-neutrale gemeente.

Met de rol adviseur verduurzaming vastgoed vervult Thomas van Dreumel vanuit Stout Groep een belangrijke rol in Gouda. Als adviseur zorgt hij ervoor dat het verduurzamingsprogramma tot uitvoering wordt gebracht en daarmee de ambitie wordt waar gemaakt!

De eerste fase van de verduurzamingsslag is het verbeteren van 33 panden. Bij deze 33 panden zitten ook een aantal publiekstrekkers, namelijk de Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij en de kinderboerderij. Voor ieder pand zijn alle mogelijke duurzaamheidsmaatregelen onderzocht. Waarbij niet alleen gekeken wordt naar de panden zelf, maar ook naar een duurzamere inzet van mensen en middelen. Thomas stuurt het proces op een goede samenwerking aan en betrekt alle partijen van begin tot het einde.

thomas profielfoto Thomas van Dreumel

tvandreumel@stoutgroep.nl