menu

De sleutel tot eigenaarschap

04 november 2022, Fontys Hogeschool Pedagogiek. Deel bericht op:

Jeroen Kroeze - artikel 2022 rechthoek

De ontwikkelingen in onze maatschappij volgen elkaar snel op. Snelle veranderingen vragen om flexibiliteit, eigen verantwoordelijkheid en meer zelforganisatie. Een behoefte waarop Fontys Hogeschool Pedagogiek graag in wil spelen. Daarom ontwikkelt de opleiding een zelforganiserend leerproces voor haar studenten. De organisatiestructuur en cultuur moeten dit leerproces ondersteunen met een heldere richting, duidelijke kaders en coachend vermogen.

Nadenken vanuit de bedoeling
Jeroen is gevraagd om het proces te begeleiden waarin gezamenlijk tot een duidelijke visie wordt gekomen voor de organisatie van de opleiding. De organisatiestructuur moet de nieuwe visie gaan ondersteunen. Jeroen helpt het management daarom om vanuit de bedoeling goed na te denken over wat gewenst, gewild en nodig is. Zodat de inrichting van de organisatie het zelforganiserend leerproces optimaal stimuleert.

Abstract en concreet verbinden
Een organisatie helpen om daar te komen waar ze zijn willen, is waar Jeroen energie van krijgt. Het innoveren en leren ontwikkelen is voor hem in deze opdracht nog interessanter nu de organisatie zelf een onderwijsinstelling is. Jeroen is procesmatig sterk, kan goed luisteren en weet alles te zeven totdat het juiste overblijft. Vanuit zijn kracht te verbinden tussen het abstracte en concrete, weet hij de stip op de horizon te laten leven en creëert hij bij de organisatie eigenaarschap om daar te komen.  

Jeroen Kroeze profielfoto update Jeroen Kroeze

jkroeze@stoutgroep.nl