menu

De opgave van team Economie in Zwijndrecht

24 juli 2020, Deel bericht op:

Zwijndrecht

De ambitie van team Economie in gemeente Zwijndrecht is torenhoog: een optimalisatieslag van het economisch klimaat. Een ambitie die verder gaat dan de grenzen van de gemeente Zwijndrecht. Ook in de regio Drechtsteden, een samenwerking van 7 gemeenten, willen zij hun bijdrage leveren.

2019 stond in het teken van de Omgevingswet en Omgevingsvisie. De Omgevingswet is de grootste wetverandering sinds 1848. Het brengt 26 wetten in de ruimtelijke ordening, samen tot één. Deze verandering levert een hoop vragen op, maar biedt ook kansen. Het laat mensen opnieuw nadenken over de toekomst. In dit geval: de toekomst van Zwijndrecht.

De gemeente is in gesprek gegaan met inwoners, ondernemers en organisaties die Zwijndrecht rijk is. Maar ook de interne dialoog is gevoerd. Maartje gaf als beleidsadviseur Economie, de visie over werklocaties vorm. Werklocaties lopen uiteen van bedrijventerreinen tot detailhandel in de binnenstad en kantoren. Om input op te halen werd er samengewerkt met de ondernemersvereniging. Met als eindconclusie dat er nog veel werk aan de winkel was.

Maar het resultaat laat niets te wensen over: een lokale kantorenvisie en een discussienotitie. Beide dienen als input voor die lang verwachtte Omgevingsvisie.

Maartje profiel Maartje den Teuling

mdenteuling@stoutgroep.nl