menu

Bruggenbouwer, letterlijk en figuurlijk

24 december 2021, gemeente Dordrecht. Deel bericht op:

Artikel Peter de Vet 2021 v2 blok Rechthoek

De afgelopen jaren werden in Dordrecht twee bruggen vernieuwd of zelfs helemaal nieuw aangelegd. Twee heel verschillende projecten. De nieuwgebouwde Prins Clausbrug verbindt de ontwikkelingslocatie Stadswerven Noord en Papendrecht met de historische binnenstad. De Engelenburgerbrug uit 1910 verbindt twee grote delen van de Dordtse binnenstad met elkaar en is van cultuurhistorische waarde voor de stad.

De Prins Clausbrug en de Engelenburgerbrug
Peter trekt als projectmanager de nieuwbouw en restauratie van deze twee bruggen. Deze beweegbare brug heeft een heel uniek bewegingsmechanisme en is daarmee een brug van internationale allure. De brug is in het najaar van 2021 geopend door prinses Beatrix.

Rijksmonument de Engelenburgerbrug bleek in dermate slechte staat te verkeren, dat de brug in zijn geheel is afgebroken. De palen waren verrot. Alle belangrijke historische elementen zijn voorzichtig gedemonteerd en zijn voor zover nodig elders gerepareerd. De brug wordt nu weer opgebouwd. In het voorjaar van 2022 wordt de brug naar verwachting weer opengesteld voor verkeer waarna de aansluitende kade zal worden gerepareerd.

Bruggenbouwer
Peter werkt met vuur aan beide projecten. Het letterlijke bouwen van bruggen doet hij als vakkundig senior projectmanager met kennis van zaken en inzet van ruime ervaring. Ook het figuurlijke slaan van bruggen tussen betrokken partijen kan hij als geen ander. Hij weet alle betrokkenen actief te betrekken en draagvlak te creëren voor het verbinden van de twee brughoofden.

Peter de Vet 2 Peter de Vet

pdevet@stoutgroep.nl