menu

De bruggenbouwer van Dordt

14 juli 2020, Deel bericht op:

Brug Dordt

De aankomende jaren worden in Dordrecht een aantal bruggen vernieuwd of zelfs helemaal nieuw aangelegd. Peter de Vet wordt vanuit de Stout Groep als ‘bruggenbouwer’ van Dordt ingezet. Hij trekt onder andere het project rondom de Prins Hendrikbrug, de Prins Clausbrug en de Engelenburgerbrug. Ieder project met zijn eigen uitdagingen.

Prins Hendrikbrug
In 2020 wordt gestart met een volledige reconstructie van de belangrijkste toegangsroute naar het centrum van Dordt. De Prins Hendrikbrug is onderdeel van dit traject. De brug is bekent vanwege brugwachter Teus, die sinds jaar en dag de wacht houdt over de brug. Peter is in dit project verantwoordelijk voor het voorzien van de brug van vijf rijstroken en twee fietspaden.

Prins Clausbrug
Het Wantij als scheidslijn tussen de ontwikkelingslocatie Stadswerven Noord en de historische binnenstad. Een natuurlijke barrière die de gemeente Dordrecht heeft besloten te overbruggen. Een verbinding door middel van de Prins Clausbrug. De brug speelt een belangrijke functie tussen het centrum, Stadswerven Noord en het achterliggende woon-werk gebied De Staart. Doordat de functie zo toonaangevend is, heeft de gemeente besloten om van het ontwerp een projectprijsvraag uit te schrijven. Waarbij het vraagstuk integraal opgepakt dient te worden. Peter de Vet is uiteindelijk als projectmanager verantwoordelijk voor het verwezenlijken van de brug. https://www.youtube.com/watch?v=jO6CYpD1M_0

Engelenburgerbrug
De Engelenburgerbrug verkeerd in slechte onderhoudstoestand. Dat is de reden waardoor deze brug is opgenomen in het meerjarig onderhoudsprogramma. De slechte toestand is vooral terug te zien in het open en dichtgaan van de klep. Een belangrijk onderdeel gezien de brug twee grote delen van de Dordtse binnenstad met elkaar verbindt. Het is een onderdeel van de belevenis voor een dag in Dordrecht als toerist. Een foto van deze brug mag niet ontbreken!

Peter de Vet 2 Peter de Vet

pdevet@stoutgroep.nl