menu

Beweging brengen

21 januari 2022, gemeente Wijk bij Duurstede. Deel bericht op:

Artikel Gerda 2021 - Blok rechthoek

Oplossingen voor allerlei uitdagende vraagstukken moeten nog worden ontdekt. Vraagstukken over wonen en ruimte, duurzaamheid en zorg. Dat vraagt vaak een flexibele, open en onderzoekende benadering van medewerkers. En dat maakt het werk complexer dan dat het was. Door ruis over rollen en een grote mate van betrokkenheid is het soms zoeken naar hoe medewerkers hier goed invulling aan geven. Wat weer leidt tot het ervaren van een hoge werkdruk.

Ruimte voor groei
Een gemeentelijk team waarin de werkdruk te hoog is, dat aandacht nodig heeft of een onrustige periode heeft doorgemaakt komt dan ook regelmatig voor. Het is aan interim leidinggevende Gerda om het team opnieuw op te stellen. En rust, zakelijkheid en plezier in het werk terug te laten keren. Door met aandacht te luisteren en randvoorwaarden te scheppen, creëert Gerda ruimte voor persoonlijke groei. Als sparringpartner van de opdrachtgever adviseert zij daarnaast over de ontwikkeling van het team en de organisatie. Gerda vervult haar rol op die manier, ook voor de gemeente Wijk bij Duurstede.

Rust en beweging 
Gerda brengt zowel rust als beweging in een organisatie. Ze beweegt behendig door de organisatie en geeft veel aandacht aan medewerkers. Ze luistert, adviseert over wat nodig is. Met de opgaven en de verantwoordelijkheden van MT en bestuur als kader, legt zij de focus op wat medewerkers nodig hebben om adequaat te kunnen functioneren, individueel en als team.

gerda profiel Gerda Niemeijer

gniemeijer@stoutgroep.nl