menu

Betaalbare woningen op een toplocatie

19 mei 2021, gemeente Harderwijk. Deel bericht op:

Social Share - Maarten van Dooren artikel

Twintig jaar geleden begon de gemeente met een visie op het leefbaar maken van de binnenstad. De leefbaarheid was in het geding als gevolg van de grote parkeerdruk en het direct aan de binnenstad grenzende industriegebied. Dit was dan ook de start van een bijzonder ambitieus project: Het Waterfront. Bedrijven werden verplaatst en de parkeerproblematiek rondom het centrum werd aangepakt. Het project omvat de bouw van nieuwe parkeervoorzieningen, nieuwe havens, een nieuwe boulevard en de bouw van circa 1.500 woningen. Vanwege de enorme investeringen vooraf, waren er in eerste instantie vooral duurdere woningen geprogrammeerd. Nu de vraag naar betaalbare woningen hoog is wordt dat uitgangspunt ter discussie gesteld.

Ruimte maken
Maarten van Dooren is als projectleider de uitdaging aangegaan om in de laatste fase van het project ruimte te maken voor meer betaalbare en duurzame woningen. Door te verdichten waar het kon en door duurdere woningen om te vormen naar kleinere en goedkopere woningen, is het aandeel betaalbare woningen fors gestegen. Ook het Rijk ondersteunt deze wijzigingen en kent een woningbouwimpuls subsidie toe aan het project. Dat biedt ruimte om nog meer te bouwen voor deze doelgroepen,
op een toplocatie!

Daadkracht
Met zijn kennis van zaken, zorgvuldigheid en goed oog voor politieke belangen heeft Maarten met zijn projectgroep gehoor gegeven aan de vraag naar betaalbare woningen in Harderwijk. Door deze competenties te mixen met zijn natuurlijke daadkracht, is de laatste voorbereidende fase van het Waterfront onder leiding van Maarten nu bijna toe aan realisatie.

Profielfoto Maarten 2021 Maarten van Dooren

mvandooren@stoutgroep.nl