menu

Beleid op basis van straatklimaatlabels

28 oktober 2022, gemeente Woerden. Deel bericht op:

Artikel Evi van de Logt 2022 - Blok Rechthoek

Op weg naar een klimaatbestendig 2050 bereidt gemeente Woerden beleidskeuzen voor, op het gebied van hitte, droogte, wateroverlast en waterveiligheid. Daarbij wil Woerden weten welke prioritaire keuzen te maken zijn voor de openbare ruimte. Bovendien is het wenselijk dat klimaatadaptatie als vanzelfsprekend onderdeel wordt van alle gemeentelijke projecten en bewustwording op het onderwerp onder inwoners wordt vergroot.

Een klimaatlabel voor elke straat
Eerder al ontwikkelde Sweco een tool dat op straatniveau laat zien hoe Woerden ervoor staat. Zo is aan iedere straat een klimaatlabel toegekend. Gekozen is om deze labels als basis te gebruiken in de ontwikkeling van beleid. Op wijkniveau zijn er doelen gesteld aan de hand van de klimaatlabels. Junior beleidsadviseur Evi voert het beleid uit. Dat reikt van impulsaanvragen bij het Rijk tot het mogelijk maken van geveltuintjes.

Initiatieven mogelijk maken
Afgestudeerd op klimaatadaptie in de stedenbouw maakt Evi het verschil op de plek waar het moet gebeuren: in de gemeente. Daar is slagkracht en kan zij van betekenis zijn in de openbare ruimte. Precies waar zij zich graag voor inspant. Evi wordt het meest enthousiast van initiatieven vanuit inwoners en ondernemers zelf, die zij door haar inzet vanuit de gemeente graag mede mogelijk maakt.

Evi van de Logt - profielfoto Evi van de Logt

evandelogt@stoutgroep.nl