menu

In beweging komen in een hele andere samenleving

Deel bericht op:

compilatie social

Vanuit de Stout Groep hebben wij een passie voor bewegen. Enkele van onze collega’s hebben dit zelfs weten te combineren met de werkzaamheden die zij namens de Stout Groep uitvoeren. In hun netwerk kwamen zij inspirerende verhalen tegen van gemeenten, verenigingen en sporters die hun weg zoeken om weer aan de slag te gaan. Hieronder delen Marianne van Essen en Remco Zwartkruis hun ervaringen.

Marianne en Remco hebben gesprekken gevoerd met een bestuurslid en een trainster bij Druturnia en een lid van een voetbalvereniging. Daarnaast is gesproken met een trainster van een korfbalvereniging. De rode draad in alle gesprekken is dat iedereen vooral blij is om weer lekker  aan de slag te gaan. Het is zoeken maar mooi om te zien dat iedereen in samenwerking zorgt dat het ook mogelijk is om weer te gaan sporten. Dit vraagt om een actieve houding en samenwerking met bijvoorbeeld verenigingen op hetzelfde sportcomplex, en ook afstemming met gemeente, veiligheidsregio, leden en natuurlijk met de omgeving. Er zijn namelijk voorbeelden waarbij de binnensport nu noodgedwongen naar buiten gaat.

Het uitvoeren van trainingen op afstand is goed te doen. Het bedenken van de trainingen vraagt iets meer creativiteit maar ook hier zijn bij andere verenigingen vaak inspirerende voorbeelden op te halen. Alle verenigingen werken met kleinere groepen en zorgen voor duidelijke en praktische afspraken zoals looproutes, zorgen voor eigen bidons, extra hygiëne maatregelen en communicatie over het niet kunnen gebruiken van het toilet. Een turnvereniging uit Druten is aan de slag gegaan om buiten te trainen. Het is gelukt een goede locatie te vinden waar veilig maar wel uitdagend getraind kan worden. De belangrijkste tips van iedereen die Remco en Marianne gesproken hebben is om gewoon aan de slag te gaan en de problemen waar je in de praktijk tegenaan loopt op dat moment weer op te lossen. Ook kan je zo stap voor stap kijken hoe bijvoorbeeld groepen kunnen worden uitgebreid of sporters van buiten de vereniging kunnen worden toegelaten. Een bijzondere kijk vanuit verschillende perspectieven om weer verantwoord in beweging te komen.

Binnenkort meer inspiratie vanuit het perspectief van de gemeente!