menu

Verduurzamen bedrijventerrein ‘De Wildeman’ in Zaltbommel

10 juli 2017, Deel bericht op:

kliko wildeman

De eerste fase van het project Duurzaam De Wildeman is woensdag 21 juni 2017 officieel en feestelijk afgerond tijdens de ledenvergadering met ondernemers van het bedrijventerrein.

Vorig jaar heeft het bedrijventerrein, in samenspraak met gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland, een mooie ambitie opgesteld: Een CO2 neutraal bedrijventerrein in 2020. Stout Groep heeft met de parkvereniging de huidige situatie op het terrein inzichtelijk gemaakt en de stappen om tot een CO2 neutraal terrein te komen uitgewerkt. Daarbij is samengewerkt met de werkgroep van ambassadeurs voor Duurzaamheid, stuk voor stuk betrokken ondernemers op het park.

De analyses naar aanleiding van de 0-meting en de conclusies en aanbevelingen zijn terug te lezen in het Masterplan: Duurzaam De Wildeman. Expertise van energie is door twee collega’s ingebracht. De ambitie blijkt ruim haalbaar door de inzet van zonne-energiesystemen op een groot deel van de bedrijfspanden.

Met de ambassadeurs is vervolgens gekozen om op drie vlakken praktische informatie op te stellen voor de ondernemers: energie besparen, opwekken van duurzame energie en duurzaam omgaan met afval. Naast besparing van energiekosten op korte en lange termijn en rendement op duurzaamheidsinvesteringen is ieder bedrijf ook bewust gemaakt van de toekomstige wettelijke noodzaak. En van het feit dat bij modern ondernemen duurzaam ondernemen hoort.

Iedere ondernemer heeft nu informatie en bedrijfsplannen in handen om goede stappen te maken op weg naar een duurzaam eigen bedrijf en samen naar een duurzaam bedrijventerrein!

Ard profiel nieuw Ard Lammertink

al@stoutgroep.nl

Frederike profiel Frederike Kadijk

fka@stoutgroep.nl

Marco profiel Marco Vellema

mv@stoutgroep.nl

Profielfoto NK Noëlle Kolkman

nk@stoutgroep.nl

Stefanie profiel Stefanie Cozijn

sc@stoutgroep.nl