menu

Samen sturen op beheer openbare ruimte en afval

20 september 2017, Deel bericht op:

straatvegers 1200x630

Vanuit de Stout Groep ondersteunen wij meerdere afval- en reinigingsdiensten en gemeenten bij de overdracht van gemeentelijke beheer- en onderhoudstaken van de openbare ruimte. Je ziet bij veel afval- en reinigingsdiensten een verbreding van de uitvoeringstaken waardoor zij steeds meer een partner van gemeenten zijn in het beheer van de openbare ruimte. Wij zien in de praktijk waar gemeenten en afval- en reinigingsdiensten in hun nieuwe rollen van opdrachtgever- en opdrachtgever tegenaan lopen. Onze ervaring uit de praktijk was voor ons aanleiding om samen met de HAN, de NVRD en Stadswerk in een bouwteam aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een leergang gericht op zowel gemeenten als afval- en reinigingsdiensten. Deze leergang sluit mooi aan bij onze eerdere ervaringen waarin we samen met de HAN een leergang ‘Regie in Ontwikkeling’ hebben georganiseerd, gericht op omgevingsdiensten.

Twee belangrijke thema’s hebben veel impact en zorgen voor veranderingen. Dit is de verschuiving van afval naar grondstoffeninzameling en de transitie naar een circulaire economie maar ook het toenemende belang van een goed beheerde openbare ruimte voor de leefbaarheid, klimaat en (sociale) milieu. Deze transities zorgen ook voor een andere manier van werken. De leergang die gezamenlijk is ontwikkeld, speelt in op deze thema’s en sluit aan bij de ervaringen in de praktijk. Vanuit de Stout Groep zijn wij betrokken bij de intervisie bijeenkomsten die onderdeel zijn van de leergang.

Interesse in de nieuwe post HBO leergang met als naam ‘Samen sturen op beheer openbare ruimte en afval’? Klik dan zeker op deze link voor de brochure van de HAN.

Profielfoto Martine Martine Stouten

mstouten@stoutgroep.nl

victor profiel Victor Denteneer

vdenteneer@stoutgroep.nl