menu

Samen met verenigingen naar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

16 mei 2019, Deel bericht op:

voetbalveld

Voor Team:Fit zijn Rachelle Sleebos en Jelle van Lohuizen momenteel actief in het noorden van het land, namelijk in Drenthe, Friesland, Groningen en Flevoland. Hierbij ondersteunen zij sportverenigingen met het gezonder en professioneler maken van de kantines en omgeving. Dit doen zij allebei vanuit een persoonlijke passie voor sport en bewegen. Hun opdracht is een onderdeel van het landelijke initiatief JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Zij gaan op gesprek bij een sportvereniging, maken een scan van de kantine en geven advies in wat er beter kan. Op deze manier kunnen eenvoudig, grote stappen gemaakt worden op een plek waar kinderen vaak veel tijd doorbrengen. 

Elke kantine is weer anders en elke vereniging staat hier ook anders in, dat zorgt voor veel uitdaging, afwisseling en interessante gesprekken. Het belangrijkste is om er samen achter te komen waar de specifieke vereniging behoefte aan heeft en hoe we daar slim mee om kunnen gaan. Waar de ene kantine een hele broodjesbar kan beginnen, is voor een ander een sponsordeal met de lokale fruitboer veel relevanter.

Daarnaast zijn Rachelle en Jelle veel op pad om voorlichting te geven op een groter podium. Zo staan zij regelmatig op een sportgala, beurs of gemeentehuis een presentatie te geven om nieuwe verenigingen te werven. Het leuke hiervan is dat door deze klus er een enorm netwerk ontstaat en zij op plekken komen waar we eerder nog nooit van hadden gehoord. Daarnaast wordt in een hele korte tijd een positieve invloed uitgeoefend op de gezondheid binnen de leefomgeving van talloze kinderen. Voor Rachelle en Jelle, die met al hun passie aan dit onderwerp werken, is het mooi om te zien hoe zij een verschil kunnen maken bij zo’n belangrijk onderwerp.

Jelle van Lohuizen profiel Jelle van Lohuizen

jvanlohuizen@stoutgroep.nl

Rachelle profiel Rachelle Sleebos

rsleebos@stoutgroep.nl