menu

Op weg naar een rookvrij ziekenhuis

08 augustus 2018, Deel bericht op:

bernhoven

Bernhoven ziekenhuis heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd tot een ziekenhuis dat kwaliteit van zorg centraal zet. Door de patiënt centraal te zetten en samen met de patiënten te beslissen over de beste keuzes in de context van het individu ontstaat zinnige zorg; passende zorg waar de patiënt zelf ook voor heeft gekozen. Redenerend vanuit de nieuwe visie op kwaliteit van zorg en gezondheid is het logisch dat Bernhoven zich actief aansluit bij de beweging rond het stoppen met roken. Bernhoven omarmt het initiatief van de rookvrije generatie en het wil zich in de komende jaren ook actief inzetten voor een rookvrije zorg. Het ziekenhuis is een plek waar mensen voor hun gezondheid komen en als ziekenhuis willen zij uitstralen dat het ongezond is om te roken.

In het uitvoeren van dit project zoekt Bernhoven de samenwerking met de GGD en de gemeenten. Met het oog op de toekomst is het van belang dat het rookvrij maken van Bernhoven in een breder perspectief komt te staan van het bevorderen van het niet roken bij alle inwoners van de regio en het zo mogelijk rookvrij maken van de regionale zorg. Daar waar andere organisaties (sportverenigingen, scholen, gemeentes) besluiten ook rookvrij te worden kan Bernhoven, als de lokale bevorderaar van gezondheid, deze organisaties helpen bij het aanbieden van cursussen en van individuele stoppen-met-roken-trajecten.

Nicoline Wiersma werkt namens de Stout Groep als adviseur rookvrij ziekenhuis aan dit project. Zij ondersteunt het ziekenhuis in het bijeen brengen van de financiële middelen om te komen tot het gewenste resultaat. In de eerste plaats is het resultaat een rookvrij ziekenhuis voor de inwoners van de gemeente Uden en omgeving. Daarnaast wordt door een rookvrij ziekenhuis te realiseren de bewustwording rondom de negatieve gevolgen van roken onder de aandacht gebracht en is het ziekenhuis in staat het goede voorbeeld te geven voor de omgeving.

 

Profielfoto NW Nicoline Wiersma

nwiersma@stoutgroep.nl