menu

Noodopvang Asielzoekers

08 april 2016, Deel bericht op:

Renske profiel

In de bossen tussen Heumen en Nijmegen vangt het COA tijdelijk bijna 3000 asielzoekers op. Het is de grootste opvanglocatie van Nederland en gelegen in kwetsbaar natuurgebied, maar ook gelegen in een sociaal bewogen samenleving. COA, gemeente Heumen, gemeente Nijmegen, vele professionele partners en duizenden vrijwilligers realiseren samen de opvang.

Een mooi voorbeeld van deze constructieve samenwerking is de Heumensoordschool, die is geopend voor de bijna 600 kinderen van de noodopvang. Daarnaast ondernemen de duizenden vrijwilligers dagelijks activiteiten met de asielzoekers. Zij doen dat op eigen initiatief of vanuit verenigingen en op allerlei gebied: van koken tot taalles tot sport.

Renske Meijers is gevraagd het projectleiderschap voor de gemeente Heumen op zich te nemen. Zij stuurt de interne projectgroep aan, coördineert deelprocessen, draagt bij aan communicatie en voorlichting. Dit in nauwe afstemming met het bestuur en daarbij borgt zij de samenwerking met de gemeente Nijmegen. Een uniek project in bijzondere samenwerking. Het geeft veel voldoening eraan bij te mogen dragen.

Voor meer informatie, zie onze Infographic.