menu

Leiderschap bij fusies

07 februari 2019, Deel bericht op:

West Betuwe 827x400

Op 1 januari 2019 fuseren de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen tot de gemeente West Betuwe. De nieuwe gemeente wordt een grote plattelandsgemeente, met hoge ambities op het vlak van dienstverlening in de 26 kernen. Als interim-manager bij de gemeente Geldermalsen is Baukje Coppens namens de Stout Groep tot dit fusiemoment verantwoordelijk voor het meenemen van medewerkers in de transitie naar de nieuwe organisatie. Tegelijkertijd stuurt zij op continuïteit in de dienstverlening, processen en producten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Door haar kennis en ervaring met gemeentelijke fusietrajecten is Baukje flexibel inzetbaar op vraagstukken in de ontwikkeling van de nieuwe organisatie. Van coördinatie op een ontwikkelprogramma voor medewerkers, tot lid MT West Betuwe en meebouwen aan de nieuwe domeinen. Baukje is in staat focus te houden op de belangrijke stappen in het proces. Daarbij zet zij er op in de verwachtingen over het proces in een dynamische omgeving, te blijven managen, zowel richting medewerkers, als richting collega managers en bestuurders.

Met aandacht voor de relaties tussen en met mensen en de individuele behoefte van mensen in het fusieproces, brengt zij de organisatie in beweging; op weg naar de nieuwe gemeente West Betuwe.