menu

Jong Stout bestuurt mee in Lelystad

06 februari 2019, Deel bericht op:

JS Lelystad

Vlak voor het einde van 2018 heeft Jong Stout een kijkje genomen in de bestuurlijke keuken van de gemeente Lelystad, op uitnodiging van wethouder Ed Rentenaar. Samen met bestuursadviseur Jorn Pet heeft de wethouder Jong Stout kennis laten maken met de persoonlijke en zakelijke afwegingen als wethouder en de uitdagingen van de gemeente Lelystad. De collega’s van Jong Stout hebben deze bijeenkomst zelf georganiseerd met de gemeente als onderdeel van hun persoonlijk ontwikkelingstraject bij de Stout Groep.

De dag begon met een rondje kennismaken. De Jonge Stouterds werken vooral in verschillende rollen binnen gemeentes en vertelden over hun eigen opdrachten. Daarna vertelden de wethouder en Jorn iets over zichzelf en werd de wethouder het hemd van het lijf gevraagd over bestuurlijke, ambtelijke en persoonlijke dilemma’s in zijn functie. Dit gaf een mooie inkijk in de bestuurlijke kant van de organisatie.

Na deze kennismaking konden de Jonge Stouterds ook kennis maken met twee belangrijke ontwikkelingen in gemeente Lelystad; de Kustontwikkeling en Nationaal Park Oostvaardersplassen. In twee groepen gingen de Jonge Stouterds aan de slag met de vraag hoe deze ontwikkelingen zouden kunnen bijdragen aan het aantrekkelijk maken van Lelystad voor jongeren. Dit is een actueel vraagstuk, omdat Lelystad te maken heeft met het probleem van wegtrekkende jongeren. Onder leiding van respectievelijk wethouder Ed Rentenaar en promovenda Anne Kok (projectleider circulaire economie) begonnen de twee groepen enthousiast aan de brainstorm, waarin ze hun eigen interesses en ervaringen konden inzetten. Na afloop van de brainstorm presenteerden beide groepen hun ideeën en suggesties. De wethouder luisterde met aandacht naar nieuwe ideeën en de herpositionering van marketingstrategieën, zoals het ‘pionieren’ in Lelystad en vond herkenning en bevestiging van de bestaande plannen.

Aan het einde van de dag zijn Jong Stout en de wethouder op de fiets gestapt. Al fietsend zijn ontwikkelingslocaties voor het beter op de kaart zetten van Lelystad bekeken. Het was mooi om te zien hoe passievol de wethouder over zijn eigen stad en dromen vertelde.  

Al met al was het een mooie, leerzame dag, waarin ervaringen, kennis en passies werden uitgewisseld. Jong Stout bedankt Ed Rentenaar, Jorn Pet en Anne Kok voor hun tijd en deze gelegenheid! 

 

 

Daan van der Kolk profiel Daan van der Kolk

dvanderkolk@stoutgroep.nl

Isabelle profiel Isabel Oppenhuis de Jong

ioppenhuis@stoutgroep.nl

Jelle van Lohuizen profiel Jelle van Lohuizen

jvanlohuizen@stoutgroep.nl

Linda profielfoto Linda Schravendeel

lschravendeel@stoutgroep.nl

Petricia profiel Petricia Lobregt

plobregt@stoutgroep.nl

Rachelle profiel Rachelle Sleebos

rsleebos@stoutgroep.nl

Stefanie profiel Stefanie Cozijn

scozijn@stoutgroep.nl