menu

Leiderschap bij het waterschap

30 januari 2017, Deel bericht op:

Cora profiel 400x400

Cora Kruijssen heeft in de rol van Interim Eenheidsmanager Bestuur en Organisatie bij waterschap Vechtstromen een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Concern Management Team. De leiderschapsstijl van Cora is het geven van reflecties, het bespreekbaar maken van eigen (voorbeeld) gedrag en werkwijzen en het stimuleren van ondernemerschap en creativiteit. Door deze aanpak is Cora in staat om een verandering in werken van de grond te krijgen.

Cora was daarnaast als lid van het MT verantwoordelijk voor het integraal dagelijks management van de Eenheid Bestuur en Organisatie. Als integraal manager gaf Cora leiding aan de 5 teamleiders van de Eenheid met in totaal 139 personen. In deze rol heeft Cora gestuurd en gecoacht op meer bewust werken vanuit de bedoeling van het primaire Waterschapswerk. Zij deed dit door het implementeren en uitdragen van een faciliterende en ontwikkelgerichte leiderschapsstijl.

Voor het Dagelijks Bestuur was Cora samen met de secretaris/directeur adviseur in de portefeuilleoverleggen. Vanuit het concern was zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de visie op Dienstverlening en was zij tevens verantwoordelijk voor de implementatie van de Omgevingswet. In het kader van externe samenwerking met partners en belangenhouders vertegenwoordigde Cora Vechtstromen, b.v. in Waterkracht.