menu

Geef bestaand vastgoed een nieuwe functie!

31 augustus 2016, Deel bericht op:

Stan Uden

Binnen de afdeling Middelen van de gemeente Uden liggen verschillende opgaven op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Vanuit de Stout Groep werkt Stan Engels als projectleider aan twee projecten.

Door een brand is een basisschool in Uden bijna helemaal verwoest. Inmiddels wordt deze school op een kleinere ‘footprint’ herbouwd. Een gedeelte van het oorspronkelijke pand is gespaard en overbodig geworden. De gemeente heeft overeenstemming bereikt met een huisartsenpraktijk om dit pand in gebruik te nemen. Stan zorgt voor de contracten met de huisartsenpraktijk en de noodzakelijke aanpassingen aan dit pand en de buitenruimte.

Het tweede project betreft een bestaand pand waar momenteel de bibliotheek en andere cultureel maatschappelijke organisaties gebruik van maken. Vanwege marktveranderingen ontstaat in de toekomst waarschijnlijk ruimte om ook andere organisaties te huisvesten in dit pand. Vanuit de gedachte ‘samen zijn we sterker dan alleen’ wordt gezocht naar een nieuwe clusterfunctie van culturele, maatschappelijke en educatieve voorzieningen. Stan begeleidt dit proces waarbij de eerste stap bestaat uit het opstellen van een visie.