menu

Stout Groep Tijdrit 2016

Door: Bart van der Vegte. Deel bericht op:

Tijdrit 2016

“Mij is gevraagd om jullie te inspireren en motiveren”, geeft Adrie van der Poel aan. “Maar daar heb ik helemaal niet zoveel trek in. Ik doe vandaag ook mee. En ik doe niet mee om te verliezen. Dus het enige waar ik baat bij heb, is jullie te demotiveren.” Met een enorme grijns op zijn gezicht kijkt hij de groep fietsers aan.

De serieuzere ondertoon van het verhaal van deze voormalig toprenner en winnaar van onder andere de Ronde van Vlaanderen, leert ons dat bij elke inspanning die je doet, het goed is om te kijken waar je invloed op hebt en hoe je die invloed gebruikt. In dit geval probeerde Adrie van der Poel zijn tegenstanders van slag te brengen door ze te demotiveren. Maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk was het Adrie van der Poel zelf die even later lek reed en daarmee geen aanspraak kon maken op de titel.

De Stout Groep Tijdrit werd dit jaar voor de tweede keer verreden. Een mooi rondje door de uiterwaarden en over de dijk nabij Echteld, de thuisbasis van de Stout Groep. Relaties en medewerkers van de Stout Groep werden uitgedaagd om de 20 kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Een uitdagend evenement waarbij er vanuit de gezamenlijke passie voor fietsen, verbinding is gelegd tussen medewerkers, relaties en opdrachtgevers. Op een unieke manier leren deelnemers elkaar nog beter kennen en ontstaan er contacten waarbij deze gezamenlijke belevenis nog vaak wordt teruggehaald in de gesprekken.

Het deelnemersveld van deze editie bestond uit 16 fietsers, waarvan twee dames. De prijzen waren ook in beide categorieën te verdienen. Bij de dames ging de prijs uiteindelijk naar Heleen van Keulen die in de dames categorie de eerste plaats opeiste. Daarnaast reedt ze, in een rit met een enorme stortbui onderweg, menig man van het podium. In het algemeen klassement wist ze met een tijd van 35.12 de derde plaats te bemachtigen. Bij de mannen ging de prijs voor de snelste fietser naar Bram Friesen. Hij zette een tijd neer van 33.35 over de in totaal 20,6 kilometer. Daarmee lag het gemiddelde van de snelste fietser net boven de 37 km/uur.

Na de prijsuitreiking was het goed toeven in de kantine van de lokale voetbalvereniging in Echteld en genoten de deelnemers van een hapje eten van de lokale slager. Daarmee was het een tijdrit die past bij de Stout Groep: uitdagend, verbindend en met hart voor de omgeving.

Uiteraard wordt ook in 2017 een tijdrit verreden. De datum ligt al vast en is 30 juni 2017. Vanaf 14.30 uur zullen ca. 25 fietsers met elkaar de strijd aangaan. Wil jij hierbij zijn? Neem dan contact met ons op.