menu

Stout Groep op het NVRD Congres

Door: Ernst Vonkeman. Deel bericht op:

Pieter NVRD congres

Ook in 2016 zijn wij als Stout Groep weer van de partij op het NVRD congres. Een congres is altijd een goed moment om alle samenwerkingspartners te ontmoeten op het terrein van reiniging en beheer openbare ruimte. Net als voorgaande jaren was het opnieuw een inspirerend programma met voldoende ruimte om elkaar echt te spreken. Dit jaar was het thema van het congres 100% circulair.

Op het congres hebben wij bezoekers van Kopi Loewak koffie voorzien. Een koffie passend bij het thema van het congres omdat het een circulaire koffie is. Op het congres hebben wij deze koffie met een knipoog geschonken en onze passie voor goede koffie gecombineerd met het goede gesprek. Wat ons betreft een geslaagd congres en we kijken weer uit naar volgend jaar. Hieronder nog even de feitjes achter de koffie.

De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de loewak. Ze worden gewassen en gedroogd en vervolgens van hun schil ontdaan. Hierna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het fermentatieproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere smaak.