menu

Stout Groep adviseert bij start van Duurzaamheidskring IJsselstein

Door: Pauline van Norden. Deel bericht op:

groep duurzaamheidskring ijsselstein

Op grote hoogte werken aan duurzaamheid!

Pauline van Norden is namens de Stout Groep als duurzaamheidsmakelaar aan de slag gegaan bij de gemeente IJsselstein. Op dinsdag 9 mei was op grote hoogte de kick-off van de Duurzaamheidskring IJsselstein. Vijfentwintig IJsselsteinse ondernemers slaan de handen ineen om de komende drie jaar samen te werken op het gebied van duurzaam ondernemen!  Een zeer diverse groep met veel kennis en de ambitie om elkaar te helpen.

De bijeenkomst vond plaats op de bijzondere locatie bij Alticom in de Gerbrandytoren, vooral bekend als zendmast, maar tegenwoordig ook een van de meest duurzame datacenters van Nederland. Robin Verlangen hield een inspirerend verhaal  over de ontwikkelingen binnen zijn branche (oa Internet of things) en de winst die hij ervaart door in de zetten op duurzaam ondernemen.

Coördinator Ernst Jan de Vries legde uit hoe de Duurzaamheidskring het aan gaat pakken om de complexe overgang naar duurzaamheid in gang te zetten. De eerste stap is klein en begint bij het eigen bedrijf.

Meten is weten, daarom gebruikt de Duurzaamheidskring IJsselstein de Milieubarometer van Stimular. Met deze tool wordt de CO2-uitstoot helder in kaart gebracht en wordt de milieuwinst van maatregelen direct inzichtelijk. Mark Bonenkamp van Vogelaar Verzenders gebruikt deze Milieubarometer al jaren en heeft de groep meegenomen in zijn ervaringen. Door alleen al in te zetten op gedrag heeft hij al vele euro’s kunnen besparen.

Het officiële moment, de ondertekening van het convenant, werd ingeleid door de wethouder duurzaamheid Hans Lappee. De gemeente IJsselstein ondersteunt de Duurzaamheidskring van harte omdat het bijdraagt aan de gemeentelijke doelstelling om klimaatneutraal te worden.