menu

Sjang stelt zich voor...

Door: Sjang Drabbels. Deel bericht op:

hobbyfoto sjang

Sjang stelt zich voor...

Vertel iets over jezelf
Ik ben Sjang Drabbels. Ik woon samen met mijn vrouw, twee zoontjes en een dochtertje in Venray. In Venray ben ik actief binnen de Junior Kamer en de realisatie van maatschappelijke projecten. Op dit moment zijn we bezig om met deze ondernemende groep vrienden een spetterbad te realiseren. Geheel op basis van vrijwillige inzet, sponsering en inzet in natura. Daar zet ik me graag voor in!

Zowel in mijn werk als privé ben ik een verbinder van mensen. Als leidinggevende in een interim-opdracht, het zoeken van oplossingen voor de uitdagingen van een klant of privé met de realisatie van een maatschappelijk project.

Daarnaast houd ik van reuring en dynamiek. Als er zich een complex probleem voordoet en er moet snel geschakeld worden, daar krijg ik extra energie van!

Met welke opdracht ga je aan de slag?
1 juni ben ik gestart als afdelingsmanager Concern bij de gemeente Venray, de afdeling ‘strategie’ van deze gemeente. Het is de kunst om snel ingewerkt te raken, uitdagingen snel te lokaliseren en aan te pakken. Nu enkele weken onderweg en ik zit er goed in. De afdeling heeft een bijzondere positie in de organisatie en moet er juist ook voor zorgen om deze plek op een natuurlijke wijze te borgen. Dit betekent weer verbindingen leggen, op een natuurlijke wijze en aan de slag: mij op het lijf geschreven.

Ook ben ik gestart als projectleider Co-creatie Omgevingsvisie bij gemeente Overbetuwe. We gaan op een bijzondere en inspirerende wijze samen met de bewoners en de stakeholders de omgevingsvisie vormgeven. Een uitdagend proces in een inspirerende en mooie gemeente in het Rivierenland.

Welke achtergrond en ervaring heb je?
Ik ben in verschillende rollen actief geweest in de publieke sector: projectleider, adviseur en manager. Veelal gericht op ontwikkelingen in het Ruimtelijke en Economische Domein. Ik weet snel verbindingen te leggen, heb een ondernemende inslag en ben mensgericht. Afgelopen jaren heb ik dit ingezet als afdelingsmanager bij diverse gemeenten, maar ook als projecttrekker bij complexe en politiek gevoelige samenwerkingsvraagstukken binnen gemeenten op het snijvlak van regionale samenwerking en of publiek-private samenwerking.