menu

Ralph stelt zich voor...

Door: Ralph B├╝ttner. Deel bericht op:

Ralph profielfoto

Ralph stelt zich voor...

Vertel iets over jezelf:
Mijn naam is Ralph Büttner en ik ben geboren en getogen in de Achterhoek, maar inmiddels al 17 jaar woonachtig in Arnhem. Hier woon ik samen met mijn vriendin Willeke en onze twee lieve zonen Morris (9 jaar) en Tommy (5 jaar) met wie ik het liefst zoveel mogelijk tijd doorbreng. Mijn grote passie is het luisteren en maken van muziek. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even op mijn gitaar speel of naar muziek luister. Ik kan erg genieten van mooie composities, interessante melodielijnen en goed vertelde verhalen in liedjes. Ook verdiep ik me graag in de achtergrond van een band of muzikant. Verder houd ik erg van hardlopen en gecombineerd met de heuvels en het groen in Arnhem kom ik zo goed tot rust.  

Welke achtergrond en ervaring heb je:
De afgelopen 16 jaar ben ik actief geweest binnen het Sociaal Domein. Ik ben begonnen in de uitvoering als Jeugdreclasseerder waar ik jongeren tussen de 12 en 18 jaar heb begeleid die met politie en/of justitie in aanraking waren gekomen. Dit is voor mij een ontzettend leerzame periode geweest waar ik tot op heden nog steeds de vruchten van pluk. Na een periode les te hebben gegeven aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik uiteindelijk bij NIM Maatschappelijk werk in Nijmegen (sinds kort Sterker sociaal werk) terecht gekomen. Hier heb ik diverse taken uitgevoerd waarbij er altijd een link was met jeugd, onvrijwillige hulp en de aanpak rondom multiprobleemhuishoudens. Na een aantal jaren heb ik de overstap naar het management gemaakt en heb ik de transities in het sociale domein binnen de gemeente Nijmegen en de omringende gemeenten op het gebied van Wmo en jeugd mede vorm gegeven. 

Met mijn kijk op complexe vraagstukken en de maatschappij zoek ik naar hoe zaken beter en mooier gemaakt kunnen worden. Ik beschrijf mezelf daarom als een eigenwijze optimalist en ben op mijn best daar waar veranderd moet worden en creativiteit gewenst is. Eigenwijs betekent voor mij dat ik in staat ben om een ander geluid te laten horen daar waar nodig. Zeker als daarmee het eindresultaat mooier klinkt. Ik vind het van belang dat mensen geïnspireerd raken door zichzelf en hun omgeving. In de manier waarop ik professionals aanstuur en met hen samenwerk, zoek ik naar wat hen drijft en hoe ze het gevoel kunnen krijgen dat ze (weer) van betekenis zijn. Ik durf keuzes te maken zonder uit het oog te verliezen wat deze keuzes voor de praktijk betekenen.