menu

Pauline stelt zich voor..

Door: Pauline van Norden. Deel bericht op:

Pauline profielfoto

Pauline stelt zich voor...

Vertel iets over jezelf als persoon met een link naar je hobby op de site.
Ik ben Pauline van Norden en ik heb een grote passie voor duurzaamheid èn voor sport. In de zomer van 2015 ben ik gestart met het geven van hardlooptrainingen aan particulieren en bedrijven. Ik zet sport in als middel om goed te kunnen (blijven) functioneren: een gezonde geest in een gezond lichaam. Zelf houd ik het meest van hardlopen op onverharde paden. Ik woon midden in de polder in het mooie zilverstadje Schoonhoven. Hier kun je mooi over de kades lopen, maar nog mooier is het om dit in de bergen te doen zoals deze zomer in de Franse Alpen.

Met welke opdracht ga je aan de slag?
Voor de Stout Groep ben ik vanaf april aan de slag bij de gemeente Gouda als Duurzaamheidsmakelaar voor 16 uur in de week. Gouda wil tot de duurzaamste gemeentes blijven behoren en pakt hierbij het thema samen met de stad op. De rol die ik speel is het smeden en versterken van samenwerkingsverbanden tussen (potentiële) initiatiefnemers, draagvlak creëren en procesmatig verschillende duurzaamheidsprojecten begeleiden. Voorbeelden van projecten waar ik mee bezig ben zijn het organiseren van een slimme afvallogistiek in de binnenstad en het opzetten van een consortium van bedrijven om energiebesparing in de bestaande bouw op te pakken. Erg leuk dat ik mijn kennis en ervaring in kan zetten in mijn geboortestad Gouda. Naast mijn opdracht in Gouda ben ik momenteel ook 1 dag per week werkzaam in Rijswijk voor de implementatie van een duurzaamheidsfonds (http://publiek.nl/viervoudig-duurzaam-in-rijswijk/).

Welke achtergrond en ervaring heb je die je graag in wilt zetten bij de Stout Groep?
De afgelopen acht jaar heb ik een soortelijke functie gehad bij de gemeente Amersfoort binnen het team Samen Duurzaam. Mijn toegevoegde waarde is dat ik mensen met een verschillende achtergrond en belangen goed samen kan laten werken. Daarnaast vind ik het een uitdaging om mensen te laten omdenken als het om duurzaamheid gaat. Dat ze dus zelf met oplossingen komen om een project slimmer aan te pakken of het nu het interne (gemeentelijke) proces, de financiering of het toepassen van een duurzame technische oplossing is.