menu

Jong Stout vliegt uit naar Londen

Door: Iris Vermaning. Deel bericht op:

groepsfoto jong stout

Als Stout Groep investeren wij in jong talent. Inmiddels bestaat ‘Jong Stout’ uit tien stouterds die aan het begin staan van hun carrière.

Een van deze Stouterds, Pascal Boontje, schrijft op dit moment zijn Master thesis over multimodaal transport in Londen. Dit onderzoek doet Pascal bij Transport for Londen (TfL). Bij dit onderzoek wordt de aansluiting tussen de fiets en het openbaarvervoersnetwerk van Amsterdam en Londen met elkaar vergeleken. Hierdoor zag Jong Stout haar kans om eind oktober een studiereisweekend te organiseren naar Londen. Tijdens deze studiereis staat het onderzoek van Pascal centraal. Zo brengt Jong Stout een bezoek aan TfL om kennis op te doen, maar ook kennis en eigen ervaringen te delen.

Het programma voor deze studiereis is erg gevarieerd en bestaat zowel uit excursies en bezoeken gerelateerd aan het onderzoek van Pascal als (groeps)ontwikkelingsopdrachten en het opdoen en uitwisselen van kennis en ervaring over verschillende onderwerpen.

Het thema duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in alle werkvelden van de overheid. Jong Stout wil hier meer kennis over opdoen en ervaren hoe hier in een miljoenenstad mee wordt omgegaan. Een duurzaamheidstour neemt de groep mee dwars door het duurzame decor van de hoofdstad.

Naast de stad Londen en het werkveld beter te leren kennen is de studiereis ook de kans om meer van elkaar te leren. Doordat iedereen bij verschillende opdrachtgevers aan het werk is, ziet Jong Stout elkaar niet dagelijks en gaan zij aan de slag met een groepsopdracht waardoor zij meer inzicht krijgen in elkaar en in ieders kwaliteiten. Binnenkort delen wij hier het verslag van hun ervaringen!