menu

De afvalsector maakt er wat van tijdens het NVRD jaarcongres

Door: Victor Denteneer. Deel bericht op:

De afvalsector maakt er wat van tijdens het NVRD jaarcongres

Het is inmiddels een traditie, het NVRD jaarcongres. Ook dit jaar hebben wij weer met veel plezier het congres voorzien van de nodige lekkere koppen espresso en cappuccino. Het thema van het congres was voor ons aanleiding om rondom het thema circulariteit wat opties aan de hand te doen voor het hergebruik van koffiedik.

Het was weer een interessant congres met veel inspiratie. Hier een greep van wat er die dag zoal voorbij komt. Een jonge ondernemer vertelt over zijn inzet voor daklozen en vluchtelingen. Een bijzonder mooi verhaal wat de deelnemers van het congres meteen over de streep hielp om hier een bijdrage aan te leveren. De aanwezige afvalbranche doneerde samen 140 sheltersuits. Ook wij dragen hier graag een steentje aan bij. Nieuwsgierig geworden naar Sheltersuit. Klik hier voor meer informatie.

Verder is het groeiende probleem van plastic toegelicht door Merijn Tinga (ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer). Hij vertelde over de reis die hij heeft afgelegd van Zwitserland (oorsprong van de Rijn) naar Nederland op een van plastic gemaakt surfboard om aandacht te vestigen op dit wereldwijde probleem.

Wij kijken samen met alle deelnemers uit naar het congres volgend jaar dat in Ede / Wageningen plaatsvindt.