menu

Bert stelt zich voor...

Door: Bert Zeeman. Deel bericht op:

Bert profiel

Bert stelt zich voor...

Vertel iets over jezelf
Ik ben Bert Zeeman en woon samen met mijn partner Bianca in Weesp. Mijn passie is koken maar geniet ook erg van het opeten. Om wat meer inhoudelijke verdieping te geven aan mijn passie verzamel ik ook kookboeken, die vrijwel overal in huis te vinden zijn. (Nog) niet echte een passie maar in ieder geval wel een uitdaging, is het volbrengen van een kwart triatlon. Sinds oktober 2016 ben ik me hierop aan het voorbereiden na vijf jaar geen enkele sportieve handeling te hebben verricht. Drie september is de grote dag en ik hoop op een goede afronding van mijn trainingsarbeid.

Wel weer een echte passie is het werken voor het openbaar bestuur. De gevarieerdheid, de maatschappelijke betekenis en de politieke omgeving vind ik uitermate boeiende aspecten hieraan. Ik zie het dan ook als mijn missie, mijn enthousiasme en liefde voor het openbaar bestuur over te brengen op een ieder die het wil horen. Als me dat lukt, maken we écht het verschil.

Met welke opdracht ga je aan de slag?
Op 17 juli ben ik gestart als interim-manager Ruimte en Groen bij de gemeente Scherpenzeel. De opstartfase waar ik nu in zit is voor mij misschien wel de belangrijkste fase. Hierbij probeer ik snel inzicht te krijgen in de situatie. Ik voer nu dan ook veel gesprekken, stel veel vragen maar vooral probeer ik te luisteren en te observeren. Hiermee leg ik de basis om vervolgens met de afdeling echt aan de slag te kunnen gaan.

Welke achtergrond en ervaring heb je?
Ik heb planologie gestudeerd in Amsterdam. Vanaf de eerste dag dat ik plaatsnam in de collegebanken heeft het vak mij niet meer losgelaten. Al snel kwam ik er achter dat het mij niet alleen ging om het vakinhoudelijke, maar ook om de context waarbinnen je het vak uitoefent. Sinds mijn afstuderen heb ik onophoudelijk gewerkt voor de gemeentelijke overheid, vooral binnen het ruimtelijke domein. De laatste 16 jaar heb ik dit gedaan als leidinggevende. Ik hoop dit nog heel lang te kunnen blijven doen.