menu

Als junior aan de slag bij de Stout Groep

Door: Jana de Heer. Deel bericht op:

Almere

Eind november ben ik als junior aan de slag gegaan bij de Stout Groep.  Hoe is dit voor mij verlopen van de eerste kennismaking met Stout tot dit moment?

Een half jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Stout Groep doordat ik bij de gemeente Gouda bij mijn afstudeeronderzoek samenwerkte met een collega van de Stout Groep. Na een verkennend kopje koffie werd er meteen een opdracht voor me gezocht. Deze snelle aanpak was erg verfrissend!

Al snel werd er een korte opdracht voor me gevonden bij SADC, die nog precies voor mijn reis van 3 maanden zou passen. Tijdens deze periode werd er goed vinger aan de pols gehouden, dit was immers mijn allereerste ervaring op de werkvloer. En ook al zit je in je eentje op een klus, door de begeleiding voelde ik me nooit alleen. Een dynamische opdracht waar ik mijn eerste werkervaring heb kunnen opdoen.

Terug van mijn reis van 3 maanden, zijn er veel gesprekken geweest over mijn wensen voor de volgende opdracht. Na een tijdje zoeken zit ik nu volledig op mijn plek als Junior Strategisch Beleidsadviseur in Almere. Deze klus voelt bijna als een traineeship, waar ik alle ruimte krijg om in de hele organisatie mee te lopen en aan onderwerpen bij te dragen die mij interesseren. Ik werk nu in brede zin aan de implementatie van de duurzaamheidsvisie van Almere in de dagelijkse praktijk van de stad. Vragen waar ik mee bezig ben zijn bijvoorbeeld: Hoe kunnen we biodiversiteit en voedselproductie in de stad combineren? Hoe willen we de in de toekomst omgaan met parkeren? Hoe kunnen we onze gemeentelijke gebouwen klimaatpositief maken? Ik leer hier enorm veel en kan de soms wat abstracte stof van mijn studie Sustainable Development in de praktijk testen en toepassen. 

Naast mijn klus in Almere doe ik 1,5 dag in de week een heel andere opdracht bij de GGD Gooi en Vechtstreek, hier mag ik meedraaien in de campagne om kinderen in de regio vanaf 2019 volledig rookvrij te kunnen laten opgroeien. Ook hier leer ik volledig nieuwe dingen: hoe krijg je het voor elkaar om het gedrag van mensen in een hele regio te veranderen? Hoe breng je een significante maatschappelijke verandering teweeg? 

Deze 2 heel verschillende opdrachten geven mij de kans om in korte tijd veel te leren en mijn persoonlijke ontwikkeling ook te versnellen.