menu

Stout Tijdrit & Tijdrun 2017

Door: Bart van der Vegte. Deel bericht op:

Tijdrit-run 2017

“Mijn tip om vanmiddag een goede tijdrit te rijden? Tja, gewoon hard fietsen!”. Dat gaf David van der Poel ons mee op vrijdag 30 juni enkele minuten voordat iedereen op de fiets stapte of de hardloopschoenen aandeed. En David heeft zijn talent niet van een vreemde, want met zijn broer Mathieu en zijn vader Adrie, kunnen we wel stellen dat de Van Der Poels een gezin vol talent zijn.

Naast toptalent David van der Poel waren er ook twee Gelderse topsporttalenten aanwezig: Michelle de Graaf, een fanatieke baanwielrenster die ook buiten op de tijdritfiets haar mannetje staat en Nahome Desale. Nahome komt oorspronkelijk uit Eritrea en is daar bij de jeugd al kampioen tijdrijden geweest. Nu is hij twee jaar in Nederland en druk bezig met integreren in onze samenleving. Naast taallessen, opleiding en dergelijke, heeft hij ook tijd om zijn passie, namelijk het wielrennen, uit te leven. Via Topsport Gelderland worden deze twee talenten verder opgeleid tot topsporters die hun weg weten te vinden naar de profs in Nederland.

De Stout Groep Tijdrit werd dit jaar voor de derde keer verreden en wegens groot succes uitgebreid met de eerste Stout Groep Tijdrun! De fietsers en hardlopers werden getrakteerd op een mooi rondje van 10 kilometer door de uiterwaarden en over de dijk nabij Echteld, waarbij de fietsers 2x de 10 kilometer af moesten leggen. Natuurlijk aangemoedigd door een flink aantal enthousiaste toeschouwers!

Het deelnemersveld bestond dit jaar uit 22 fietsers en 7 hardlopers, waarvan vier dames. Bij de dames op de fiets ging de eerste prijs naar Michelle de Graaf. Zij had een tijd van 33:11.47. De mannelijke winnaar was Nahome Desale met een tijd van 29:26.14. Op de voet gevolgd door David van der Poel met een tijd van 31:23.15. Bij de hardlopers ging de prijs voor de dames naar Nicoline Wiersma met een tijd van 58:18.77. Bij de heren ging Rob Brekelmans ervan door met de eerste plaats met een tijd van 45:07.31

De prijsuitreiking werd gehouden in de kantine van de voetbalvereniging in Echteld en wederom afgesloten met een heerlijke maaltijd verzorgd door de Echteldse slager Jan!

Uiteraard vindt er ook in 2018 een tijdrit en tijdrun voor relaties en medewerkers plaats! Namelijk op 6 juli 2018 om 14.30 uur. Wil jij hierbij zijn? Neem dan contact met ons op.