menu

Gemmeke stelt zich voor...

Door: Gemmeke Caron. Deel bericht op:

Gemmeke profielfoto

Gemmeke stelt zich voor...

Vertel iets over jezelf
Ik ben Gemmeke Caron - Verhagen en ik woon met mijn gezin in Bergambacht. We hebben drie dochters: Josephine (9), Mijntje (11) en Luca (13). In mijn vrije tijd sport ik graag. Het liefst ga ik mountainbiken in de bergen, maar bij gebrek aan bergen en bos stap ik op de racefiets of ga lekker hardlopen. Die trainingsarbeid kan ik goed gebruiken voor een jaarlijkse transalp, waarbij ik de Alpen doorsteek en overnacht in berghutten. Mijn andere passie is de energietransitie. Ik participeer in de vereniging Waardstroom, die zich inzet voor lokale productie van duurzame energie. 

Met welke opdracht ga je aan de slag?
In februari 2018 ben ik gestart als adviseur Duurzaamheid bij de Omgevingsdienst Midden-Holland in Gouda. Ik richt mij op de verduurzaming van de bestaande woningbouw in de regio. Dat is niet eenvoudig, omdat gemeenten het isoleren van woningen bij particulieren niet kan afdwingen. Daarom is dat een mooie uitdaging waarbij het stimuleren van bewoners om energie te besparen en het beïnvloeden van gedrag een grote rol speelt. 

Welke achtergrond en ervaring heb je?
Na mijn studies Milieukunde in Groningen en Oosteuropese studies aan de Universiteit van Amsterdam heb ik voor verschillende adviesbureaus gewerkt. Voor Tebodin heb ik twee jaar in Moskou gewoond en gewerkt. Vanaf 2006 heb ik bij diverse gemeenten als adviseur Milieu en Duurzaamheid gewerkt. De afgelopen drie jaar heb ik bij de gemeente Krimpenerwaard diverse duurzaamheidsprojecten begeleid. Mijn rol was voornamelijk het aanjagen van de verduurzaming van zwembaden, sporthallen, sportverenigingen, het opzetten van energiemonitoring van gemeentehuizen en het initiëren van een regionaal netwerk voor duurzame ondernemeners.